Проблеми за Милан при окомплектоването на състава за голямото дерби с Ювентус през уикенда. Бразилският халф на тима Лукас Пакета увисна със страшна сила за тази битка след мача с Удинезе миналата вечер. 

Той стъпи накриво и глезенът му се изви по неестествен начин. Това го принуди да напусне стадиона на патерици, но добрата новина е, че не се касае за нещо по-различно само от лошо навяхване. Но все пак ще е под огромна въпросителна за двубоя. 

Даже според вестник "ТутоСпорт", по-вероятно е южноамериканецът да отпадне от сметките на наставника Дженаро Гатузо, който не иска да рискува излишно здравето му и да го пуска в игра, при възможност, че може да го загуби за по-дълго. 

Проблемът е, че халфовата линия на "червено-черните" окуця още повече и с травмата на Франк Кеси, който я получи в самото навечерие на двубоя с "фриуланите". Той страда от възпаление в коляното и също е под огромна въпросителна. 

С проблем след този двубой беше и вратарят Джанлуиджи Донарума, но се оказа, че при него не се касае за нищо сериозно и със сигурност ще бъде готов за битката с Юве. И тримата ще минат още прегледи, но най-тежко изглежда положението с Пакета.