Левият защитник на Милан Тео Ернандес заяви, че отборът ще се подобри още, след като „росонерите“ завършиха положително миналия сезон. "Щастлив съм тук и искам да достигнем възможно най-високо класиране през новата кампания“, заяви бранителят.

Французинът отбеляза седем гола и даде пет асистенции в 36 мача за Милан през миналия сезон и очаква с нетърпение старта на новата кампания.

„Добре съм, върнах се с голямо желание да започна отначало. Отпочинахме няколко дни и сега се върнахме към работата си“, заяви Ернандес пред клубната телевизия на „росонерите“.

„Има добро усещане. Щастлив съм да видя отново съотборниците, треньора и Паоло Малдини. Много искам да стартира шампионата. След три седмици няма да е лесно, но истината е, че сме добре и работим стъпка по стъпка, за да възстановим най-добрата си форма“, добави още той.

Милан имаше страхотна втора половина на кампанията и завърши с победно темпо от 12 мача в Серия А след пандемията. Стефано Пиоли подписа нов договор с клуба до юни 2022 година.

„Беше добър сезон, но най-важното е да продължим да работим. Започва новият сезон и се надявам да се справим по-добре. Нова кампания с нови предизвикателства. Искаме да стигнем възможно най-високо в таблицата и това ще направим“, каза Ернандес.

22-годишният футболист пристигна в Милано през миналото лято от Реал Мадрид.

„Щастлив съм и много доволен. Трябва да продължа да работя. Щастлив съм със съотборниците си и че съм тук. Доволен съм от подкрепата на феновете. Те са много важни за нас. Имах добър сезон с няколко гола и асистенции и смятам, че новият шампионат ще бъде също толкова положителен. Ще видим какво ще се случи. Благодаря на феновете, те са винаги с нас, подкрепят ни. Надявам се скоро да празнуваме с тях на „Сан Сиро“, заяви французинът.