Оливие Жиру говори за напускането си на Милан. Мачът на "росонерите" със Салернитана, завършил наравно 3:3 миналата събота, беше последен за 38-годишния нападател с екипа на седемкратния клубен шампион на Европа. През лятото французинът ще се присъедини към Лос Анджелис от Мейджър Сокър Лигата на Северна Америка.

"Искам да благодаря на клуба за доверието, благодаря на треньорите и на всички хора, които ме приеха като брат в това семейство. Искам да благодаря и на треньора за доверието и подкрепата, която ми оказа в трудни моменти, когато беше много важно да останем заедно. Първата година беше невероятна, това беше една от най-добрите емоции в моята кариера и искам да благодаря на всички мои съотборници, без които не бих могъл да успея. Ние сме екип, ние сме семейство, благодаря ви момчета", заяви Жиру, цитиран от италиански медии.

"Това пеене (на феновете) ще остане завинаги в сърцето ми. Като дете мечтаех за този Милан, а сега вече изминах път, с който се гордея. Много съм благодарен и няма да забравя тези три сезона", каза още Оливие Жиру.