Нападателят на Милан Оливие Жиру обяви желанието си не само да подпише нов договор с "росонерите", но и да остане в клуба до края на кариерата си.

"Искам да подпиша нов договор. Успях да спечеля сърцата на тифозите с титлата. Разговаряме. Ако мога да остане до края на кариерата си в Милан и да играя на най-високо ниво, ще го направя. Но и идеята да отида в някое екзотично първенство, като американското, ми е харесвала винаги", каза 36-годишният таран в интервю за Canal+, като неговият контракт с Милан приключва в края на сезона.

Gulliver/GettyImages
51 снимки

"За момента ще продължа да играя за националния отбор на Франция, но отказът на Лорис ми повлия. Ние имаме специални отношения. Всичко може да се случи, докато обявя избора си, но засега съм на линия, ако получа повиквателна. Трябва да разбера дали имам още воля да нося тази синя фланелка, която значи толкова много за мен, но ще си дам нужното време, за да взема решение", каза още Оливие Жиру, който по време на Световното първенство в Катар стана голмайстор №1 в история на националния тим на "петлите".

Според трансферният специалист - Фабрицио Романо, преговорите за нов договор с Жиру са в напреднала фаза.