Евертън е отправил късна оферта за нападателя на Милан Оливие Жиру два дни преди затварянето на трансферния прозорец, съобщава журналистът Джанлука Ди Марцио.

Предложението на "карамелите" към 36-годишния футболист е било за договор до края на сезона с възнаграждение от 3 млн. паунда плюс още 2 млн. като бонуси при спасение от изпадане. При тяхно оставане в английския елит споразумението щяло да бъде удължено с още една година със заплата от 7,4 млн. паунда. Въпреки това както Милан, така и Жиру отказали на Евертън.

Французинът прекара девет години във Висшата лига като играч на Арсенал и Челси преди трансфера си в Милан през лятото на 2021-ва. Оттогава насам той има 64 мача с 24 гола и 10 асистенции за „росонерите“, с които стана шампион на Италия още в дебютния си сезон при тях. Настоящият му договор изтича през това лято, но се очаква той да бъде подновен с още една година.

В момента "росоноерите" са в труден период, след като допусна две тежки загуби, от Лацио с 0:4 и Сасуоло 2:5. Милан се намира на петото място с 38 точки. Евертън пък се бори за оцеляване във Висшата лига. Ръководството на клуба е проявило желание да се подсили с опитния нападател, който да им помогне до края на сезона, след като "карамелите" се разделиха с Антъни Гордън, а пък Тотнъм им отмъкна под носа Арнаут Данжума.