Отборът на Милан официално потвърди, че удължава договора на Стефано Пиоли до лятото на 2022 година. 

"Милан обявява, че е постигнато споразумение със Стефано Пиоли за двугодишно удължаване на договора му като треньор на първия отбор, който следователно ще изтече през юни 2022 година“, написаха от тима.

Изпълнителният директор Иван Газидис отбеляза в пълното изявление, че е доволен от това споразумение. 

„Това не е решение, базирано на скорошни победи, а такова, основано на това как Стефано е изградил отборен дух и начина, по който е подобрил представянията на отделните играчи и отбора като цяло. Работата и поведението му напълно отговарят на нашата визия и клубните ценности", казва в изявлението Газидис.

"Щастлив съм и се гордея с доверието, което получих от Милан. Искам да благодаря на всички, включително на нашите фенове, които наистина липсват на стадиона, но винаги са близко до нас и усщаме тяхната подкрепя. Както вече много пъти съм казвал, нашето бъдеще е днес: трябва да сме съсредоточени и решителни, да бъдем единни и да играем като едно цяло. Ние сме в началото на нещо изключително. Ако продължим да работим по този начин ще се разрастваме и ще бъдем все по-конкурентни“, заяви самият Пиоли.

"Росонерите" направиха изявлението след победата с 2:1 тази вечер над Сасуоло.