Италианският шампион Милан обяви с официално комюнике, че главният изпълнителен директор на клуба Иван Газидис ще приключи ангажиментите си на 5 декември, когато контрактът му изтича.

"Газидис се присъедини към Милан като главен изпълнителен директор през декември 2018 г. и ръководи клуба през период на растеж и модернизация както на терена, така и извън него", написаха "росонерите" на сайта си. 

Мениджърът от Южна Африка отправи специално послание пред клубните канали, в което говори много емоционално за четирите си години начело на управата в миланския гранд.

„Ще напусна Милан след четири прекрасни и изпълнени с предизвикателства години. Много дължа на този клуб, на хората, феновете и този град, за който съм убеден, че буквално ми спаси живота“, започна мениджърът, който през юни 2021-а бе диагностициран с рак на гърлото.

„Ако днес Милано е в по-добра позиция, отколкото когато пристигнах, това се дължи изцяло на работата на всички хора, които ме заобикаляха: от нашата недвижима собственост до нашия президент, нашите треньори, техническия персонал, спортните директори, нашите играчи, всяко момче или момиче, което мечтае в нашите академии. Нашите скаути и анализатори, медицинския персонал, мениджърски екип и всички изключителни колеги, които дават всичко за Милан. Имах привилегията да работя с всички тях. Не се съмнявам, че тази фондация и хората, които имаме на всяка позиция, ще изведат клуба на нови нива през идните години“, продължи бившият директор на Арсенал.

„И накрая, искам лично да благодаря на нашите фенове. Нашите фенове пренесоха своя клуб (и мен) през някои трудни времена чрез своята вяра и сила. Ще пазя в сърцето си завинаги начина, по който ми показаха подкрепата си, когато не бях добре. Те заслужават всичко добро. Може да напусна клуба, но клубът никога няма да ме напусне", каза още Газидис.

Очаква се с напускането на южноафриканеца да бъде обявен моментално и наследникът му, който според повечето източници на Ботуша ще е Джорджо Фурлани. Фурлани е определян за италианското лице на предишния собственик на тима - хедж фондът Elliott Managment.