Милан уволни старши треньора си Марко Джанпаоло, който беше назначен на поста през юни. "Милан освобождава Марко Джанпаоло от неговата длъжност като треньор в първия състав", обявиха от гранда от Милано.

"Росонерите" загубиха четири от своите седем мача в шампионата на Италия.

Марко Джанпаоло е треньорът, който се задържа най-кратко време начело на седемкратния шампион на Европа.

Очаква се Стефано Пиоли да поеме Милан. Пиоли е бивш треньор на Интер Милано и дългогодишен запалянко на "нерадзурите". Специалистът води Интер през сезон 2016-2017, но беше уволнен заради слаби резултати.

През лятото на 2019 година Марко Джанпаоло замени Дженаро Гатузо начело на Милан, завършил на пето място в крайното класиране през последния шампионат. Джампаоло пристигна с реномето на един от най-прогресивните тактици в италианския футбол, особено след силния сезон 2018/2019, който направи неговия Сампдория. Назначението беше добре прието от фенове и медии, а 52-годишният специалист заяви, че става част от подобен клуб в идеален миг от своята кариера.

Четирите загуби в откриващите 7 мача обаче бързо промениха настроенията спрямо специалиста. Той моментално попадна под обстрел след първия си мач – загубата 0:1 от Удинезе в края на август – понеже реши да изостави своята любима схема 4-3-1-2, която така упорито налагаше в Самп.