Ръководството на Милан днес се увеличи с още един член в лицето на Фредерик Масара, който ще заеме длъжността на спортен директор.

„Росонерите” обявиха пристигането на Масара чрез официално съобщение на клубния сайт. От него стана ясно, че бившият управленец от Рома ще докладва директно на техническия директор Паоло Малдини.

„Много сме щастливи да приветстваме Фредерик към нашия работещ екип”, гласи обявлението. „Благодарение на неговите подготовка, сериозност и професионализъм той ще придаде допълнителна стойност на Милан. Също така ще има и своята функция спрямо стратегиите, които предстоят да бъдат възприети в името на нашия път към растеж.”

Кариерата на Масара като футболист преминава предимно по долните дивизии, като най-открояващите се клубове в неговата визитка са Павия, Пескара и Палермо през 90-те години на миналия век.

През 2011 година Масара завърши с пълно отличие курс за спортен директор, като заемаше този пост в Рома за кампания 2016/2017. Той възприе същата роля, но с временен статут от март до края на миналия сезон след напускането на Мончи.

51-годишният италианец има и стаж като технически координатор на Валтер Сабатини, когато последният беше спортен директор на Интер в периода 2017-2018.