Златан Ибрахимович ще подпише нов договор с Милан до юни 2023 г., съобщава La Gazzetta dello Sport. Преговорите ще стартират след зимния трансферен прозорец. Настоящият му контракт изтича през юни 2022 г. Златан взима най-високата заплата в Милан - 7 милиона евро на година. 
 
Ибрахимович се чувства добре в Милан и в клуба са доволни от изявите му. Той отбеляза три гола в осем мача през този сезон. Затова се очаква двете страни да постигнат споразумение без проблем. 

Според запознати целта на шведския национал е да играе на Световното първенство в Катар между ноември и декември следващата година. Скандинавците обаче трябва да си осигурят класиране за Мондиал 2022 през баражите.

В Милан искат да подпишат нови договори с още трима футболисти - Тео Ернандес, Рафаел Леао и Исмаел Бенасер. Сред приоритетите на "росонерите" е и удължаването на контрактите на Алесио Романьоли и Франк Кесие, но е малко вероятно да се стигне до споразумение и двамата играчи най-вероятно ще напуснат "Сан Сиро" през юни 2022 г.