Новото попълнение на Милан Браим Диас, който дойде на "Сан Сиро" като преотстъпен от Реал Мадрид, даде първото си интервю като играч на “росонерите”.

“Първите ми впечатления като играч на Милан са много позитивни. Наистина можеш да кажеш какъв клуб е Милан. Привилегия е да играеш за толкова голям клуб с богата история. Ясно е от начина, по който феновете обожават своя тим. Както казах, чест е да играеш за този велик клуб. Тео Ернандес? Той знае какво е усещането, а сега и аз съм в Италия. Мисля, че ще е лесно да се установя, защото това е невероятен колектив от играчи", каза Диас пред клубната телевизия на "росонерите".

"Бившите ми треньори? Работил съм с наставници като Пеп Гуардиола и Зинедин Зидан, който беше последният ми такъв. Знам, че и двамата са играли в Италия, но последният ми треньор в Мадрид беше Зидан, който беше много мил към мен и говореше добри неща за Италия и Серия А. Тъй като е бил тук, близо до Милано, той наистина харесва града. Любимият ми играч? Доста са, не мога да си избера един. Футболисти, които могат да изпълняват различни роли и са способни да направят разликата. Ако зависеше от мен, не бих избрал само един. В момента мисля само за себе си и как да помогна на този отбор", добави още той.

"Фланелката с номер 21? Да нося номера, с който Златан Ибрахимович е бил през миналия сезон, както казах, е чест. Той идва с голямо напрежение, но аз съм доволен, защото Ибра е легенда на Милан и тази година ще нося тази фланелка с голяма страст. Преди всичко, искам да играя добър футбол, за да забавлявам феновете на “росонерите”. Чест е да нося тази фланелка. Феновете? Те ще оценят моята усърдна работа, не мисля, че талантът е достатъчен. Надявам се, че заедно ще се забавляваме с моите дрибъли по фланговете и в центъра. Всичко опира до равновесието на терена, важно е да си прекараме добре заедно и съм сигурен, че това ще бъде голяма година за всички нас”, заяви Диас.