Носителят на Златната топка за 2007 година Кака смята, че бившият му клуб Милан върви в правилната посока. Това изявление идва във връзка с информацията за очакваното скорошно назначаване на легендата Паоло Малдини на поста технически директор.

Малдини се очаква да заеме място в борда на миланския гранд, като заедно с него в клуба ще акостира и Звонимир Бобан, част от легендарния тим на “росонерите“, спечелил Шампионската лига през 1994 година.

На въпроси за това дали и на него може да се предложи управленски пост в клуба Кака беше лаконичен.

“С Бобан разговаряхме за много неща, но той не сподели нищо за бъдещето си“, каза бразилеца.

“Съжалявам, че Милан пропусна влизането в Шампионска лига със само една точка разлика. Ще видим в коя посока ще поеме ръководството, но има намеци за връщане към силните дни. Вече в управлението е и Паоло Малдини. Мисля, че са на прав път“, сподели с оптимизъм за бъдещето на Милан Кака.

“Гатузо върна ДНК-то на Милан в съблекалнята. Изборът на Малдини също е страхотен. Той трябваше да чака 9 години за това завръщане. Възнамерявам да поема по същия път. Трудно е да се откъсна от Милан. Даже и когато съм в Бразилия винаги чета новини за клуба и гледам неговите мачове“, намекна за евентуалните си намерения за бъдещето бившият бразилски национал.

Автор: Емануил Тодоров