Отборът на Милан показа страхотен футбол и успя да изкове ценен успех резултат 1:2 срещу Рома в голямото дерби на 24-тия кръг на Серия "А". Франки Кеси откри резултата от точката на дузпата в 43-та минута, а в 49-та Жордан Верету изравни. Анре Ребич върна аванса на своя тим 10 минути по-късно, което се оказа и победното попадение в срещата. 

24 снимки

Срещата започна в отлично темпо за състава на Милан и още във втората минута Ибрахимович тества рефлексите на Пау Лопес, който обаче се справи с лекота. 

Само 3 минути по-късно "росонерите" со помислиха, че поведоха в резултата, но попадението беше отменено заради засада. Секунди по-късно Ибрахимович изпусна нов златен шанс, този път неуспявайки да уцели вратата от много изгодна ситуация. 

В 9-та минута Ибрахимович този път вкара, но флагът на страничния съдия отново беше вдигнат. Последваха нови точни удари на Ибрахимович и Анте Ребич, но до гол така и не се стигаше, въпреки мощната доминация на гостите. 

В 22-та минута Жордан Верету се оказа на отлична стрелкова позиция от точката на дузпата, но топката попадна право в обсега на Джалуиджи Донарума. 

В 27-та минута Симон Кяер намери топката по отличен начин с глава след ъглов удар, но топката разтресе горната греда на вратата на Пау Лопес. 

В 35-та минута Анте Ребич предизвика две поредни спасявания на Лопес, а испанският страж се превръщаше в истински герой за своя тим, запазвайки сухата си мрежа. Три минути по-късно Хенрих Михтарян излезе сам срещу Донарума, но не уцели вратата. 

Две минути преди края на полувремето все пак логичното се случи. След като Давиде Калабрия беше съборен в наказателното поле, ВАР преразгледа положението и беше отсъдена дузпа за Милан. Зад топката застана Франки Кеси, който не сбърка за 1:0. 

Четири минути след рестарта на полувремето "римляните" успяха да изравнят. Леонардо Спинацола центрира по чудесен начин за Жордан Верету, който от границата на наказателното поле успя да намери долния ъгъл на вратата на Донарума за 1:1. 

Равенството се задържа обаче само 10 минути. Анте Ребич получи топката на границата на наказателното поле на Рома и с мощен удар буквално не остави никакъв шанс за Пау Лопес, за да направи резултата 2:1. 

Интересните голови моменти не спряха и пред двете врати, след като последователно Хенрих Михтарян и Симон Кяер тестваха рефлексите на двамата вратари, които обаче се справяха по чудесен начин под рамките на двете врати. 

Рома - Милан 1:2

0:1 - Франки Кеси (43)

1:1 - Жордан Верету (49)

1:2 - Анте Ребич (59)

Ето и съставите на двата тима:

РомаЛопес, Манчини, Кристанте, Фасио, Карсдорп, Вийяр, Верету, Спинацол, Пелегрини, Мхитариян, Майорал;

МиланДж. Донарума, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Тонали, Кесие, Салемакерс, Чалханоглу, Ребич, Ибрахимович;