Отборът на Милан стартира в понеделник предсезонната си подготовка, но без Златан Ибрахимович, потвърди агентът му Мино Райола. Договорът на нападателя изтече в края на кампанията и двете страни все още не могат да се разберат за подновяването му.

Според Райола проблемът е в подхода на шефовете на “росонерите”.

“Утре (б.р. – днес, тъй като интервюто беше правено в неделя) Ибра няма да е на тренировката.И не става дума за пари, а за убеждаване и стил. За да има брак, е нужно да има две страни. Ако Златан не искаше да остане в Милан, то сега изобщо нямаше да има преговори“, заяви Райола пред „sky Sports Italy“.

Собствениците от „Elliott“ трябва да взимат по-различни решения. Те знаят как да взимат решения в света на парите, но трябва да се научат и на такива в спортния свят. Намираме се в много деликатна фаза от разговорите и затова не искам да коментирам повече. По принцип винаги съм оптимист. Не искам да създавам никакви проблеми, а да ги разрешавам”, допълни още агентът.

Според медиите има разминаване и относно заплатата. Милан предлага около 6 милиона евро плюс бонуси, докато шведът настоява за поне 7 милиона евро.

Райола коментира и ситуацията с друг свой клиент, който играе за „росонерите“ - вратарят Джалуиджи Донарума, чийто контракт изтича през лятото на 2021 година.

“Не сме говорили за Джио и не възнамерявам да го правя. Това е чувствителна за тифозите тема. В момента клубът има други приоритети”, допълни Райола.