В Италия очакват Милан да завърши трансфера на Сандро Тонали през следващата седмица. Почти е сигурно, че италианският национал ще премине при „росонерите“, след като Интер и Манчестър Юнайтед се отказаха от наддаването.

„Нерадзурите“ бяха почти постигнали сделка с Бреша за взимането на халфа под наем за една година с опция за закупуването му на стойност от 35 милиона евро, но при проведените разговори се разбра, че Антонио Конте търси други опции за подсилване на средната си линия.

Треньорът на Интер предпочита да се подсили с по-опитни фигури като Артуро Видал от Барселона.

Милан се възползва от това и техническият директор на „росонерите“ Паоло Малдини се оказа решаваща фигура в преговорите. Президентът на Бреша Масимо Челино сподели, че легендата на Милан е ключов елемент в сделката.

Множество източници твърдят, че „росонерите“ ще вземат Тонали под наем за 10 милиона евро с опция за закупуването му на стойност 25 милиона евро плюс още 3 милиона под формата на бонуси.

Според Calciomercato.com, в следващите дни е планирана среща между двете страни, на която да се реши всичко. Милан ще предложи договор за пет години на стойност два милиона евро на година. Контракт, който чака да бъде подписан.