Карло Анчелоти, който е много близо до това да напусне Наполи, възнамерява да се завърне в Милан за следващия сезон. Хаосът, който цари на „Сан Паоло” принуждава Карлето да се откаже от поста, а италианските медии са категорични, че специалистът няма да остане на Юг.

Очаква се 60-годишният наставник да поеме „росонерите”, които не могат да намерят акуратен треньор, който да ги води. Правилата на Серия А са такива, че един треньор не може да работи за два отбора в един сезон, така че преминаване на „Сан Сиро” ще трябва да се случи през идния сезон, освен ако той не напусне Наполи по-рано.

Милан вече замени Марко Джампаоло и назначи Сетафано Пиоли. Първият замени Дженаро Гатузо, който завърши с Милан на една точка зад зона „Шампионска лига”.

Tuttosport дори влиза в по-сериозна конкретика около Анчелоти в Милан. Италианският тактик има много успешни периоди в Милан като треньор и играч, но сега се очаква да поеме съвсем различна роля в клуба от Северна Италия.

Когато ръководи Милан, той има спечелено Скудето през 2003/04 и две титли в Шампионската лига (2002/03 и 2006/07).

Настоящият състав на Милан е твърде далеч от онова състояние и е трудно да си представи да намери място дори в Шампионска лига.