Италианският Милан обмисля летен трансфер на мениджъра на Тотнъм Хотспър Маурисио Почетино. Към този момент наставник на италианския колос е Дженаро Гатузо, като 41-годишният специалист прави солидна кампания с „росонерите”, извеждайки ги до четвъртото място във временното класиране на Серия А преди съботния дуел с Ювентус.

Дълготрайното бъдеще на Рино Гатузо на „Сан Сиро” не е тема, която се дискутира често, а Corriere dello Sport твърди, че Милан обмисля привличане на аржентинеца Маурисио Почетино.

Бившият шеф на „артилеристите” Иван Газидис заработи в Милан от края на годината, а също така смята, че аржентинецът е перфектният заместник на Гатузо, ако Милан се раздели с легендарния си бивш бранител през лятото.

Почетино бе силно свързван с преминаване в Манчестър Юнайтед преди „червените дяволи” да назначат Оле Гунар Солскяер. Спекулации имаше и за поста на Реал Мадрид, който вече е заеман от Зинедин Зидан.

Милан е 18-кратен шампион на Италия, но няма триумф в Серия А от 2011-а година, като най-високото класиране на отбора от тогава е шесто място през 2013-а година.