След като се отказа от идеята за стадион, споделен с градския съперник Интер заради трудностите, възникнали при разрушаването на “Сан Сиро” и последващото изграждане на нов стадион, Милан незабавно към община Сан Донато, в покрайнините на град Милано.

Първата стъпка вече е направена, като от Милан са избрали архитектурна фирма за проекта. Дизайна на новия стадион е поверен на американския гигант Manica.

Потвърждение за избора идва пред Gazzetta dello Sport от представители на групата: „Горди сме, че бяхме избрани да създадем дизайна на новия стадион. Ще работим, за да гарантираме, че резултатът от проекта е достоен за този изключителен клуб, града и на всички фенове по света”.

Новото съоръжение ще бъде построено в района на Сан Франческо в Сан Донато и в тази първа фаза на планиране могат да се появят насоките, с които ще бъде изградено. Новият стадион на Милан ще има около 70 хиляди места, като ще бъде структуриран на два етажа, а не на три като “Сан Сиро“. В съоръжението ще има най-големите гигантски екрани с първокласни места и зони за гостоприемство. На входа ще има магазин и 300-метров музей, а отвън огромен площад, ресторанти, барове и клубове.