Медиите в Италия излязоха с информации, че директорът в Милан Леонардо е една от ръководните фигури, които по всяка вероятност ще бъдат отстранени от поста си. Изпълнителният директор Иван Газидис би трябвало също така да замени директора при „росонерите”.

Италианският колос се бори да грабне четвъртото място в Серия А, но доклади изпратени до Corriere dello Sport твърдят, че ще трябва да се стигне до договорка с европейската футболна централа, ако тимът се класира само за Лига Европа. Изданието също така пише, че бъдещето на Леонардо е далеч несигурно и по всяка вероятност ще бъде заменен след края на сезона.

Станало е ясно също така, че Леонардо е получил предложение от бразилската футболна федерация, за да замени Еду Гаспар. Бившият халф е свързван с поемането на ръководен пост в бившия си клуб – Арсенал. Очаква се Лео да стане координатор между младежките формации на „селесао” с първия тим на петкратния световен шампион.

Италианското издание също така пише, че настоящият директор в Лацио – Игли Таре, е потенциален заместник за щаба на Милан.

Потенциалният нов директор в Милан – Газидис, не смята да спре дотук, а също така планира тотална реновация в щаба на тима, след като ще замени по всяка вероятност и треньора Дженаро Гатузо.