Милан постигна трета поредна победа в Серия А, след като се наложи с 3:1 като гост над Верона. Срещата беше от 29-ия кръг на Калчото. Тео Ернандес даде аванс на "росонерите" в края на първата част. Малко след подновяването на играта Кристиян Пулишич удвои. Тижани Нослин върна домакините в мача в 64-ата минута, но Самуел Чуквуезе сложи точка на спора в 79-ата минута. 

С успеха миланският гранд събра 62 точки и остава на второ място. Тимът увеличи аванса си пред третия Ювентус на три точки, след като "бианконерите" завършиха 0:0 срещу Дженоа по-рано днес. Верона е 15-и с 26 точки, като преди срещата беше в серия от две поредни победи. 

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Гостите бяха близо до гол още в 4-ата минута. Фикайо Томори отклони топката след центриране от фал, но топката премина покрай вратата. Малко след това Лоренцо Монтипо спаси шут от воле на Ноа Окафор след центриране от корнер. В 26-ата минута шут на Кристиян Пулишич срещна гредата. 

В 44-ата минута "росонерите" поведоха. Тео Ернандес проби отляво, стигна до аутлинията, след което преодоля двама противникови футболисти и прехвърли вратаря за 0:1. 

Пет минути след почивката Милан стигна до втори гол. Ноа Окафор проби през центъра и нанесе удар, който Монтипо изби. Топката се озова в Пулишич и американецът не сбърка в опразнената врата. 

Верона се върна в мача в 64-ата минута. Тогава Тижани Нослин овладя топката пред наказателното поле и със страхотен удар не остави шансове на Майк Менян за 1:2. 

Милан си върна аванса от два гола в 79-ата минута. Тогава избита топка след центриране от корнер попадна в Самуел Чуквуезе. Нигериецът отправи удар от воле от сериозна дистанция и вкара за крайното 1:3.