От Милан са много близо до привличането на халфа на Лил Ренато Санчес, но междувременно неговият съотборник Свен Ботман се отдалечава от трансфер в италианския шампион, твърдят местните медии.

“Росонерите” вече са уточнили личните условия със Санчес, като информациите не споменават продължителността на договора, но разкриват, че годишната заплата ще бъде около 3 млн. евро. Клубът също така е в напреднали преговори с колегите си от Лил, като се очаква двете страни да се споразумеят за трансферна сума от порядъка на 18-20 млн. евро.

Така португалският национал ще пристигне в Милано, за да замени Франк Кесие, който ще премине в Барселона като свободен агент.

Ситуацията със защитника Ботман обаче е по-различна. Той отдавна е постигнал договорка с Милан за 5-годишен договор за възнаграждение от около 3 млн. евро на сезон, като пренебрегва всички останали оферти, за да се присъедини към Милан. Въпреки това от Лил затрудняват преговорите с италианския клуб, тъй като Нюкасъл, Манчестър Юнайтед и Тотнъм са готови да предложат повече пари за нидерландския национал.