Милан допусна нова грешна стъпка в Серия А, завършвайки наравно със Салернитана – 1:1. В миналия кръг "Дявола" загуби с 1:2 от Фиорентина.

Оливие Жиру откри за ломбардийци в края на първото полувреме, но Булайе Диа изравни за „гранатите“ в течение на вторите 45 минути. Тази точка качва „росонерите“ в топ 4, но те са на едва пункт пред Рома - 48 за „червено-черните“ срещу 47 за „вълците“. Недалеч е и Аталанта с 42 на шестото място. „Гранатите“ са 16-и с 26 пункта, на седем над зоната на изпадащите.

БГНЕС
10 снимки

Първата опасна ситуация дойде в средата на първата част, когато Рафаел Леао стреля покрай вратата на Гийермо Очоа. Няколко минути по-късно Оливие Жиру опита много красива задна ножица, но без успех.

В 34-ата минута Кастанос изпусна най-чистото положение до този момент и изпусна да даде преднина на „морските кончета“. Той не уцели полупразната врата от 10-12 метра.

Точно в края на първата част Милан направи своя удар – Исмаел Бенасер центрира от корнер, а Оливие Жиру с глава засече за 1:0.

През втората част играчите на Стефано Пиоли излязоха видимо отпуснати и набързо си изпатиха.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Четвърт час след началото на полувремето Булайе Диа засече подаване от фланга и направи безпомощен Майк Менян.

„Росонерите“ веднага опитаха няколко нападения, като при едно от тях Бенасер бе съборен в наказателното поле. Федерико Ла Пена отсъди дузпа, но бе привикан на ВАР и промени решението си, отменяйки наказателния удар.

Въпреки това, Милан можеше отново да поведе. За нещастие на „червено-черните“, Дивок Ориги от непосредствена близост не можа да прати топката във вратата.

Четири минути преди края шампионът на Италия сътвори още по-чист шанс за гол, при който Очоа спаси топката буквално от своята голлиния. Две минути след това Ибрахимович опита удар по земя, но отново мексиканецът бе на висота.