Отзвукът от поредния предстоящ сезон за Милан извън Шампионската лига продължава да е мощен, макар от края на сезона в Серия А да изминаха доста дни вече. Медиите в Италия побързаха да анализират финансовия статут на колоса от Северна Италия, който е загубил само за тази година 100 милиона евро. По този начин за последните пет години Милан е със загуби от 413 милиона евро.

Именно затова „росонерите” очакват своята „присъда” от Финансовия феърплей, като ситуацията може да ескалира в доста негативна насока за тима от „Сан Сиро”. Големите поразии в клуба започнаха да набъбват, откак Силвио Берлускони продаде Милан на азиатеца Йонхон Ли, който почти не затри отбора, след което със взетите заеми от американския хедж – Елиът Мениджмънт, то сега клубът се управлява именно от янките.

Пропускът за класиране в Шампионската лига донесе допълнително напрежение при шефовете, а Corriere dello Sport калкулира загуби от 100 милиона евро за сезон 2018/19. Това е причината защо Милан се нуждае да внесе „свежи” 30 милиона евро до 30-и юни, за да влезе в позволените нива от регулатора.

Загубите през 2014-а година са 91 милиона евро, а пред 2017/18 се покачват до 126 милиона. През този период седемкратният европейски шампион е регистрирал финансови поражения на стойност 413 милиона евро.