От Милан са напът да осъществят два изходящи трансфера. Според Фабрицио Романо Айнтрахт е близо до закупуването на Йенс Хауге за сумата от 12 млн. евро. 21-годишното крило пристигна на “Джузепе Меаца” само преди година, когато беше привлечен от Бодьо/Глимт за 5 млн. евро.

Норвежецът обаче не успя да се се пребори за титулярно място в състава на Стефано Пиоли, като вкара 5 гола в 24 мача за тима във всички турнири.

Междувременно, Джанлука Ди Марцио съобщава, че “росонерите” са постигнали споразумение с Венеция за преотстъпването на защитника Матия Калдара, като в сделката ще бъде включена опция за откупуването му.

От MilanNews добавят, че новакът ще може да го закупи за 4 млн. евро. 27-годишният играч е отказал предложения от Каляри, Сампдория и чуждестранни клубове, за да премине при “оранжево-черно-зелените”. През последната година и половина той беше преотстъпен в бившия си отбор Аталанта, който обаче избра да не го привлече за постоянно.

От Милан са напът да осъществят два изходящи трансфера. Според Фабрицио Романо Айнтрахт е близо до закупуването на Йенс Хауге за сумата от 12 млн. евро. 21-годишното крило пристигна на “Джузепе Меаца” само преди година, когато беше привлечен от Бодьо/Глимт за 5 млн. евро. Норвежецът обаче не успя да се се пребори за титулярно място в състава на Стефано Пиоли, като вкара 5 гола в 24 мача за тима във всички турнири.

Междувременно, Джанлука Ди Марцио съобщава, че “росонерите” са постигнали споразумение с Венеция за преотстъпването на защитника Матия Калдара, като в сделката ще бъде включена опция за откупуването му. От MilanNews добавят, че новакът ще може да го закупи за 4 млн. евро. 27-годишният играч е отказал предложения от КаляриСампдория и чуждестранни клубове, за да премине при “оранжево-черно-зелените”. През последната година и половина той беше преотстъпен в бившия си отбор Аталанта, който обаче избра да не го привлече за постоянно.