Шампионът на Италия Милан привлече с постоянен договор 17-годишния ирландец Кадал Хефернън след изкаран успешен период под наем, съобщава Би Би Си. Младокът досега беше собственост на Корк Сити, където направи дебют в мъжкия футбол през 2021-а година.

Иначе централният защитник е капитан на отбора на Република Ирландия до 17 години. В Милан играеше за отбора на Примаверата (младежи до 20 години).

Младокът започва да играе футбол в скромния клуб Рингмахон Рейнджърс от регионалните групи, а през 2019-а година е привлечен в Корк Сити, когато е само на 15. Веднага започва да трупа опит в по-елитните първенства на Зеления остров, а по време на една европейска квалификация хваща окото на скаутите на Милан, на Арсенал, както и на шотландския Селтик. Но момчето избира да отиде в Милано, въпреки че росонерите го искат под наем. Този наем се оказва едни шестмесечни проби, тъй като италианците са скептични дали от ирландското първенство може да дойде момче, което да поддържа високо темпо, да следва ритъма на игра и да издържи на конкуренцията.

"Кадал беше много щастлив, че отиде в Милан през януари, макар и под наем. Ние също се радвахме. Не сме имали съмнение, че ще се справи и ще си спечели постоянен договор. Също така сме щастливи, защото подобен трансфер е признание за работата в нашата школа. Нямам право да пропусна и треньорите в Рингмахон Рейнджърс, които са му дали добра основа, заяви шефът на школата на Корк Сити Лиъм Киърни.

Хефернън е от спортно семейство. Баща му Роб е бронзов медалист по спортно ходене от Олимпийски игри, а майка му Мериан е бягала в щафетата на Република Ирландия на 4 по 400 метра на Игрите в Лондон през 2012-а година.