Отборът на Милан постигна победа с 2:1 Парма след близо месец суша в шампионата на Италия. След загубата от Ювентус и равенството срещу Лацио „росонерите“ взеха глътка въздух в мача от 14-ия кръг на Серия А. Нещо повече – тимът успя да обърне резултата, след като се оказа догонващ. Двубоят се игра на „Джузепе Меаца“.

Дженаро Гатузо нямаше как да разчита на Гонсало Игуаин, който изтърпяваше наказание, но все пак отборът му спечели трите точки срещу добре организирания в защита съперник.

Двата тима не успяха да се разпишат до почивката и оставиха развръзката за втората част.

Отборът на Парма поведе в 50-ата минута. След центриране от корнер, Роберто Инглезе засече топката отблизо за 1:0.

Въпреки това „росонерите“ успяха много бързо да се реваншират за грешката си. Само 5 минути по-късно успяха да изравнят. Патрик Кутроне успя да реализира с точен удар отблизо една центрирана топка в наказателното поле на съперника.

Пълният обрат дойде в 71-ата минута, когато домакините получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка на защитник в наказателното поле. Франк Кесие изпрати топката в мрежата за 2:1, след като стражът Луиджи Сепе се хвърли в другия ъгъл на вратата.

След успеха Милан заема 4-о място във временното подреждане с 25 точки, докато Парма е с 20, но на 6-ата позиция. Убедителен лидер в Италия е Ювентус, който води еднолично с 40 пункта.