Отборът на Милан надви Специя с 2:1 като гост в двубой от шестия кръг на италианската Серия А. Цял мач за домакините изигра родният национал Петко Христов. Той обаче беше изпреварен от младия Даниел Малдини за първото попадение на съперника в 48-ата минута.

Всичко най-любопитно на терена се случи през втората част. Именно синът на легендата на „росонерите“ Паоло Малдини – Даниеле, влезе в историята, разписвайки се при дебюта си за отбора в 48-та минута. Пиер Калюлю центрира отдясно и Малдини надскочи Христов и с глава прониза Зут за 1:0.

Gulliver/GettyImages
73 снимки

Резервата Даниеле Верде възстанови паритета десет минути преди края на редовното време, след като стреля през куп играчи и кълбото се отклони в тялото на Тонали и не остави шансове на Менян за 1:1.

В 86-ата минута обаче „червено-черните“ стигнаха до успеха. Влезлият от пейката за гостите Брахим Диас донесе успеха на Стефано Пиоли и компания след пас на друга резерва – Алексис Салемакерс.

В подреждането Милан се изкачи на първата позиция с актив от 16 точки, на една пред втория Наполи. Специя е над зоната на изпадащите с четири пункта. В следващия кръг Милан гостува на Аталанта, докато Специя пътува до Верона за визита на едноименния тим.