Кремонезе и Милан завършиха при резултат 0:0 в мач от 14-ия кръг на Серия А. С това равенство "росонерите" остава втори, но вече на 8 точки от първото място, а Кремонезе се задържа на незавидната 18-та позиция с актив от едва 7 точки.

24 снимки

Първата голова възможност в срещата бе в 9-та минута, когато Брахим Диас достигна до отскочила топка на границата на наказателното поле, но изстрелът му бе добре спасен от вратаря на Кремонезе. В 36-та минута "росонерите" създадоха нов шанс пред вратата на противника си, след като Малик Тиау се откъсна от персоналния си пазач и засече центриране от корнер, но ударът му с глава към левия ъгъл на вратата бе брилятно спасен от Карнезеки.

В 56-та минута Дивок Ориги получи добро подаване и белгиецът нанесе бърз удар по тревата в средата на мрежата, който някакси мина зад вратаря. След разглеждане с ВАР, главният арбитър отмени попадението, като посочи, че има засада, а футболистите на Милан не останаха доволни.

Минута преди края на редовното време Пиер Калулу от Милан връхлетя върху отбита топка на границата на наказателното поле, но неговият удар премина високо над напречната греда. Кремонезе в 94-та минута можеше да шокира своя именит съперник, но ударът на Кристиан Буонаюто бе в центъра на вратата, а Чиприан Татарушану не бе затруднен и улови с лекота. Последният шанс в срещата бе в 96-та минутата и се откри пред отбора на Милан, когато Марко Лазетич премина покрай защитник в наказателното поле, но изстрелът му бе изключително неточен и премина над вратата.