Неочакваното некласиране на Лос Анджелис Галакси за плейофите в Мейджър Сокър Лийг може да отвори вратата на Златан Ибрахимович към един от бившите му клубове. Според "Калчомеркато", "росонерите" са подновили разговорите за връщането на шведа на "Сан Сиро". 

Лично спортният директор на "червено-черните" Леонардо е имал среща с агента на нападателя Мино Райола, макар официалният повод да е бил подновяването на договора на Джакомо Бонавентура. Но на срещата са се обсъдили и условията Ибра да облече отново екипа на миланския гранд. 

Самият футболист обявил, че има огромно желание отново да играе в Европа, макар да не е уточнил в кой отбор точно иска това да се случи. Надеждата на Милан е преговорите за връщането му, макар и само под  наем до март догодина, да приключат още през ноември и той веднага да заиграе за тима. 

Ибра е в страхотна форма и наниза 22 гола в 27 мача за Галакси този сезон, но това не помогна на тима му да се класира за плейофите и сезонът за него вече приключи. Единстве с повече голове от него в МЛС през редовния сезон беше бившият нападател на Атлетико Мадрид Джакъсн Мартинес.