Отборът на Милан победи гостуващия на „Сан Сиро“ Венеция с 2:0 в двубой от междинния пети кръг в италианската Серия А. Браим Диас откри резултата в 68-ата, а в 82-ата минута Тео Ернандес оформи и крайния резултата.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

Мачът започна в спокойно темпо, но домакините от Милан имаха определено предимство, подкрепяни от трибуните.

След пропуснатите възможности, Милан стигна до първата си по-сериозна ситуация в 24-ата минута, когато след изпълнение на ъглов удар Анте Ребич стреля с глава, но над вратата.

В 30-ата минута Милан организира блестяща атака, завършила с удар по земя на Калулу, но топката мина на сантиметри от дясната греда.

Пет минути по-късно „росонерите“ имаха две отлични поредни ситуации, чрез коитоможеха да открият резултата. При втората, в 37-ата минута, се получи много добро взаимодействие между Пиер Калулу и Алесандро Флоренци, който отправи удар с глава, но не успя да порази целта.

В 48-ата минута Милан стигна до страхотна възможност за гол, след като получи право да изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле, но ударът на Бенасер срещна стената и така опасността се размина.

Три минути по-късно Милан се размина с нова възможност да открие, след като Браим Диас прати топката високо над вратата от близка дистанция.

В 58-ата минута груба грешка в отбраната на Милан позволи на Йонсен да отправи удар от дистанция, но доста неточен.

Десет минути след това Браим Диас откри резултата в полза на Милан. Попадението беше изработено от влезлият като резерва Тео Ернандес, който намери Диас в наказателното поле и полузащитникът на Милан успя да се разпише от близка дистанция.

Четвърт час преди края стражът на Венеция Ники Маенпаа отрази опасен удар от дистанция, но беше безпомощен в 82-ата, когато Тео Ернандес с диагонален удар от наказателното поле покачи на 2:0, а резултатът се запази до края.

Така “рсонерите” остават непобедени в шампионата, докато Венеция пък записа четвърта загуба в петте си срещи досега. Тимът на Стефано Пиоли се изравни по точки с лидера и градски съперник Интер - 13. Те обаче може да бъдат изместени от върха още утре, ако Наполи, който е с 12 точки, спечели мача си срещу Сампдория в Генуа.   


МИЛАН - ВЕНЕЦИЯ 2:0

1:0 Браим Диас 68’

2:0 Тео Ернандес 83’

Милан: Менян, Калулу, Габиа, Романьоли, Бало-Туре, Тонали, Бенасер, Флоренци, Браим Диас, Леао, Ребич

Венеция: Маенпаа, Ебуени, Кабдара, Чечарони, Молинаро, Перец, Вака, Бузио, Араму, Йонсен, Форте