Отборът на Милан най-сетне съумя да запише първа „суха” мрежа през сезона. Това е единият от множеството позитивни моменти за „росонерите” при неделната драматична победа над Удинезе с 1:0.

За момчетата на Дженаро Гатузо това беше трета поредна победа в Серия А и тя ги изстреля на 4-ото място във временното класиране с 21 точки.

„Сухата” мрежа без съмнение беше втората най-голяма ценност след трите точки, защото до този мач Милан беше единственият тим в Серия А, който нямаше изигран двубой от шампионата без получен гол. Преди гостуването в Удине последният път, когато „росонерите” записаха „суха” мрежа беше при 0:0 срещу Наполи на 15 април. В последвалите 16 срещи тимът сякаш беше задължен да инкасира поне по едно попадение на мач.

С гола си във вратата на „фриуланите” капитанът Алесио Романьоли пък окончателно бетонира статута си на играч, на когото може да се разчита за последните секунди. Срещу Удинезе той се разписа извън редовните 90 минути, а това му се превръща в навик, защото последните му 3 попадения са паднали именно в продълженията на срещите.