Неделният ден в 12-ия кръг на Серия А ще даде най-вече отговора може ли Ювентус да бъде препънат от някои от тимове, които не се борят за титлата. "Бианконерите" гостуват на Милан на "Сан Сиро" и със сигурност една грешка на тима на Алегри ще позволи на преследвачите Наполи и Интер да се доближат опасно близо до шампиона на страната.

Ето какво още ни предлага неделният ден в първенството на Апенините:

Аталанта – Интер

Интер продължава изцеждащия маратон в Серия А. Тимът удържа 1:1 на Барселона в Шампионската лига през седмицата, което до голяма степен класира тима за следващата фаза. В шампионата момчетата на Лучано Спалети се представят повече от убедително, след като имат шест победи в последните си шест двубоя и претенции дори за титлата през този сезон.

В края на деня лидерът Ювентус може да сгреши срещу Милан, което ще даде шанс на преследващите Наполи и Интер да скъсят дистанцията. Разбира се, „нерадзурите“ трябва да вземат своя тест – гостуването си на наредилия три последователни победи Аталанта.

Единствен аут за намиращите се в чудесна форма домакини е Андреа Масиели. Пред Джан Пиеро Гасперини отново стои въпросът кой да бъде на врата и кой да бъде в нападение.  Все пак под рамката би трябвало да застане Етрит Бериша, а в схема 3-4-2-1  в предни позиции да действат възстановеният Йосеф Иличич и Алехандро Гомес, зад изнесения нападател Дуван Сапата.

Спалети, от своя страна, има целия си наличен състав. Жоао Марио може да се завърне сред 11-те. Весино и Брозович ще бъдат като опорни халфове, по крилата са Кандрева и Перишич, а един зад друг Жоао Марио и голмайсторът Мауро Икарди.

Статистиката показва, че Интер е спечелил пет от последните си осем мача в Серия А срещу този съперник, допускайки само една загуба в този период.

Срещата между Аталанта и Интер е в неделя, 11 ноември, в 13:30 часа, като нея ще можете да следите пряко по Max Sport 3.

Рома – Сампдория

Два отбора в наистина лоша форма. Рома и Сампдория нямат успех в последните си три двубоя, което ги свали до средата на таблицата. Рома не успя да поеме от инерцията на силния мач срещу Наполи (1:1) преди две седмици и завърши при идентичен резултат срещу Фиорентина (1:1) седем дни по-късно. През седмицата Рома победи ЦСКА Москва (1:2) в групите на Шампионската лига и до голяма степен си осигури продължаването напред.

Самп пък рухна срещу Торино в последния кръг (1:4), което някак показва и курса на развитие, който ще има тимът от Генуа през тази кампания.

Аут за домакините са Диего Перети и Рик Карсдроп, докато Хавиер Пасторе вече е наличен да се завърне не терена. Това би трябвало да остави Лоренцо Пелегрини на резервната скамейка.

За гостите отсъстващи са Васко Реджини и Едгар Барето, докато Грегоре Дефрел остава под въпрос до последно. В схема 4-3-1-2 Сапонара трябва да оперира зад Куалярела и по всяка вероятност Дефрел.

В последните десет мача двата тима са си разменили по 4 победи и 2 равенства.

Срещата между Рома и Сампдория е в неделя, 11 ноември, в 16:00 часа, като нея ще можете да следите пряко по Max Sport 3.

Сасуоло – Лацио

В миналия кръг Сасуоло прекъсна серията си от 4 поредни мача без успех след минимална победа над аутсайдера Киево (1:0). Това запази играчите на Роберто Ди Зерби в Топ 6, но сега предстои сериозен тест – Лацио, който е с 4 успеха в последните си шест мача и амбиции за място в Шампионската лига.

Бившият футболист на Левски – Мехди Бурабия, е аут за домакините. Алфред Дункан вече е на разположение на своя наставник и ще може да влезе в полузащитата на тима. Във формация 3-4-3 Франческо, Боатенг и Берарди ще водят нападението на Сасуоло.

С контузии за лациалите са Милан Бадел, Лукас Лейва и Фелипе Кайседо. И тримата обаче имат шанс да се появят в игра. Очаква се този път Индзаги да заложи на Хоакин Корея като втори нападател зад Чиро Имобиле. В полузащита ще бъдат петима – Муришич, Милинкович-Савич, Бадел, Пароло и Лулич.

Срещата между Сасуоло и Лацио е в неделя, 11 ноември, в 19:00 часа, като нея ще можете да следите пряко по Max Sport 3.

Милан – Ювентус

Най-стойностният мач в програмата на 12-ия кръг ще противопостави два от най-успешните тимове в историята на италианския шампионат. Ювентус гостува на „Сан Сиро“ за двубой с миланския гранд Милан, а срещата ще даде много отговори за това дали „бианконерите“ могат да бъдат спрени от някого по пътя към 8-ата поредна.

Ако все пак „росонерите“ отмъкнат точки на Юве, основните преследвачи - Наполи и Интер. Юве, от своя страна, сгреши само веднъж през този сезон – при равенството 1:1 с Дженоа. Големите битки за Роналдо и компания тепърва предстоят, тъй като има няколко кандидата за тяхната корона.

Милан се настани удобно в Топ 4 на шампионата след пет победи в последните шест кръга. Дженаро Гатузо обаче има проблеми с някои контузени като Калдара, Стринич, Калабрия и Билля. Под въпрос остават Мусакио, Игуаин, Бонавентура и Чауханоглу, но те сякаш имат по-голям шанс да се появят на терена.

В компактно 4-4-2 Милан ще опита да измъкне каквото може на своя голям съперник. В халфовата линия ще бъдат Лаксалт, Бакайоко, Кесие и Сусо, а напред голмайсторите на тима – Патрик Кутроне и Гонсало Игуаин.

За Ювентус аут са Емре Джан и Моис Кийн, докато с леки травми от последните дни се оплакаха Жоао Кансело, Федерико Бернардески и Дъглас Коста. Марио Маджукич беше на пейката при загубата от Манчестър Юнайтед (1:2) през седмицата, но сега със сигурност ще намери място сред 11-те на торинци.

Въпреки че Бентанкур играе добре в последно време, по вероятно е той да бъде заменен от Блес Матюиди в халфовата линия. До французина ще бъдат Кедира и Пянич, а в предни позиции Дибала, Роналдо и Манджукич.

Последният успех на Милан над Юве е от сезон 2010/2011 г., като от тогава тимът записал пет загуби и три равенства.  

Срещата между Милан и Ювентус е в неделя, 11 ноември, в 21:30 часа, като нея ще можете да следите пряко по Max Sport 3.

В други срещи от деня:

Киево - Болоня

Емполи - Удинезе