Феновете на Милан изживяват едни от най-тежките моменти за клуба си в цялата му история. "Росонерите" дори са изпадали от Серия А, но рядко са изглеждали толкова жалки на старта на кампанията, както е през този сезон. 

"Червено-черните" загубиха четири от първите си шест мача, с което изравниха най-лошия си старт в историята. За последно това им се е случвало преди цели 81 години. През сезон 1938/1939, в самото навечерие на Втората Световна война, грандът от Милано за последно допуска четири поражения в първите си шест двубоя. 

Още само един-единствен път нещо такова се е случвало на великия италиански клуб. Това е още по-отдавна, в самата зора на Серия А, през вече далечната 1930 г. И ако загубят и в следващия си двубой като гости на Дженоа, "росонерите" ще пренапишат отрицателните страници на историята си. 

Това поставя под огромно напрежение наставника Марко Джампаоло. Специалистът е на крачка от уволнението и ако не спечели гостуването в Генуа, със сигурност ще загуби поста си, като негов заместник ще се търси в паузата за националните отбори.