Милан вече се готви за бъдещето без Златан Ибрахимович. Шведът по всяка вероятност ще напусне „росонерите“ след края на сезона, тъй като договорът му изтича на 30 юни и към момента няма изгледи да бъде подновен. 

За Ибрахимович се отваря възможност да подпише за един сезон с Монца, където в ръководството са добре познати за него фигури – Адриано Галиани и Силвио Берлускони.

Последният кръг в Италия противопоставя именно италианския колос и "бианкоросите", като от около седмица насам е известно, че Ибра няма да може да стъпи на терена, а само би обрал овациите от публиката.

В интернет пространството изтекоха снимки на рекламните пана на „Сан Сиро“ с надписа „GodBye Zlatan”, който в превод на български окачествява Ибра като Бог. Самият нападател десетилетия наред говори изключително гордо за себе си и се оприличава на божество.

Шампионът на Италия за 2022 година отрича, че е взето решение за бъдещето на Златан, като определи банерите като „просто тест“.

Има и хипотези, според които шведът ще получи предложение от Милан за ръководна роля, но за момента желанието на Златан е да играе футбол още година или две.