Милан и Рома завършиха при резултат 2:2 в мач от 17-ия кръг на Серия А. Головете за "росонерите" бяха дело на Пиер Калулу и Томазо Побега, а за "вълците" точни бяха Рожер Ибанес и Тами Ейбрахам. С това равенство Милан остава на 3-та позиция с 37 точки, докато Рома запазва 6-то място с 31 пункта на сметката си.

В първите минути отсъстваха чистите положения, като Милан се опитваше да установи контрол върху топката, но се получиха и няколко здрави единоборства, като Зеки Челик и Браян Кристанте бяха официално предупредени. Играта на "росонерите" се движи главно по крилата, като най-активният футболист определено е Рафаел Леао, който създава големи проблеми на левия фланг.

Първото по-сериозно положение дойде в 29-а минута, когато Тео Ернандес намери Брахим Диас на границата на наказателното поле, а последният отправи силен удар, но право в Руи Патрисио, който не рискува и изби в корнер. От последвалия ъглов удар, Сандро Тонали центрира прекрасно към Пиер Калулу, който се пребори във въздуха и макар вратарят на Рома да опита да избие топката, тя влетя в мрежата му - 1:0. В 34-та минута Пауло Дибала навлезе в противниковото наказателно поле и премина през няколко човека, но не успя да отправи удар и топката излезе в аут.

52 снимки

В 42-та минута Никола Залевски си освободи пространство и опита силен удар с дистанция, но топката премина покрай лявата греда на Татарушану. Това бе всичко за първата част и двата отбора се оттеглиха при минимален аванс за Милан.

Първият удар за втората част дойде при контраатака на Милан, при която Рафаел Леао получи отляво и напредна с топка в крака, а после навлезе в наказателното поле, правейки финтове, но завършващият му удар не бе добър и излезе в аут. В 52-та минута Тео Ернадес нанесе силен шут, от границата на пеналтерията, но Руи Патрисио спаси и отклони топката встрани. Секунди след това десният защитник Калабрия центрира за Оливие Жиру, който пребори Манчини във въздуха и отправи изстрел с глава, но право в стража на Рома, който нямаше проблеми да улови.

"Вълците" опитаха да натиснат своя съперник и да пренесат играта в противниковото половина, но Милан успяваше да се справи и отблъскваше опасностите, идващи най-вече от Тами Ейбрахам. В 77-та минута появилият се като резерва Томазо Побега получи подаване след хубав пробив от Рафаел Леао, а Побега успя с хубав удар с левия крак да завърши във вратата зад Руи Патрисио - 2:0 за Милан.

В 87-та минута все пак "вълците" се разписаха. След центриране от корнер Рожер Ибанес се извиси високо във въздуха и засече топката с глава, като не остави шанс та Татарушану, намалявайки резултата - 2:1. В третата минута на добавеното време имаше ново статично изпъление, при което топката бе центрирана за Неманя Матич, който отправи удар с глава, но Татарушана направи феноменално спасяване, но при добавката Тами Ейбрахам бе безкомпромисен и резултатът бе изравнен - 2:2.

Стартови състави:

Милан: 1. Чиприан Татарушану, 19. Тео Ернандес, 23. Фикайо Томори, 20. Пиер Калулу, 2. Давиде Калабрия, 8. Сандро Тонали, 4. Исмаел Бенасер, 17. Рафаел Леао, 56. Алексис Салемакерс, 10. Брахим Диас, 9. Оливие Жиру

Треньор: Стефано Пиоли

Рома: 1. Руи Патрисио, 3. Рожер Ибанес, 6. Крис Смолинг, 23. Джанлука Манчини, 59. Никола Залевски, 7. Лоренцо Пелегрини, 4. Браян Кристанте, 19. Зеки Челик, 22. Николо Дзаниоло, 21. Пауло Дибала, 9. Тами Ейбрахам

Треньор: Жозе Моуриньо