Отборите на Милан и Интер не успяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1 във френетично дерби на Милано, което определено не разочарова. Хакан Чалханоглу даде ранен аванс за "нерадзурите" от дузпа. Томори изравни скоро след това. В 27-та минута Лаутаро Мартинес изпусна дузпа. През втората част и двата тима пропуснаха доста положения, но равенството в крайна сметка беше закономерно. 

23 снимки

Двубоят започна с двуостра размяна на преса, за да се стигне до 9-та минута на мача, когато Хакан Чалханоглу успя да принуди Франк Кеси да сбърка в собственото си наказателно поле, а халфът фаулира турския национал. Съдията отсъди дузпа, а зад топката застана именно Чалханоглу, който не сбърка за 1:0. 

"Росонерите" заиграха по-силно и в 16-та минута Рафаел Леоа затрудни Ханданович отдалеч. Само минута по-късно обаче Фикайо Томори все пак изравни след асистенция от свободен удар на Сандро Тонали. 

Домакините продължиха да са по-активни, но за сметка на това символичните гости стигнаха до нова дузпа в 25-та минута, изработена след страхотна индивидуална работа на Дармиан. Зад топката застана Лаутаро Мартинес, но аржентинрцът изпусна от 11 метра, а Татарушану се изяви със страхотно спасяване. 

В 31-та минута Сандро Тонали пробва мощен удар отдалеч, но над вратата на Ханданович. В 37-та минута Рафаел Леао накара словенския страж да прави ново спасяване, сравнително рутинно обаче. В последната минута на частта Мартинес беше на сантиметри да изкупи греха си и да отбележи, но топката ми встрани. 

В началото на второто полувреме Интер взе териториален контрол, но с изключение на удар на Шкриниар с глава след статично положение интересните положения не бяха толкова много. 

Стефано Пиоли реагира със смени, като Анте Ребич раздвижи играта на тима и в 69-та минута Златан Ибрахимович беше близо до попадения след техничен удар. Три минути по-късно Артуро Видал успя да пропусне от 10-на метра пред вратата на Милан, а с решително заставане се отчете друга резерва - Пиер Калулу. 

В 82-та минута Златан Ибрахимович опита късмета си от над 25 метра с мощен шут, но Ханаданович показа здрава ръка и спаси. В 90-та минута Салемакерс натресе дясната греда на вратата на Ханданович, а при добавката като по чудо Кесие не вкара. 

Милан - Интер 1:1

0:1 - Хакан Чалханоглу (11)

1:1 - Фикайо Томори (17)

Ето и съставите на двата тима:

Милан: Татарушану, Калабрия, Кяер, Томория, Бало-Туре, Тонали, Кеси, Крунич, Диаз, Леао, Ибрахимович

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Джеко, Мартинес;