Ръководството на Милан подготвя амбициозен план, в случай че клубът се класира за Шампионската лига за първи път от 2013 година насам, пише "Гадзета дело спорт". За момента "росонерите" заемат третото място в класирането на Серия "А" и най-вероятно една победа в оставащите им два мача ще бъде достатъчна за класиране в най-престижния европейски клубен турнир.

Ако това стане, то е много сигурно наставникът Стефано Пиоли да получи нов договор. Настоящият му изтича догодина, а новото споразумение би било със срок до лятото на 2024 година. След сагата около Ралф Рангник, Пиоли има голямо доверие от страна на ръководството заради резултатите на отбора и много добрите му взаимоотношения с играчите. 

Също така клубните директори се надяват да задържат титулярния страж Джанлуиджи Донарума, който да преподпише изтичащия си договор. Въпреки че има разлика от 2 млн. евро между предлаганата заплата (8 млн. евро) и исканата от 22-годишния вратар (10 млн. евро), смята се, че неговото желание е да остане на "Джузепе Меаца", а класиране за ШЛ само би помогнало за това.

В клуба мислят и за подсилване на състава. То включва задържането на Фикайо Томори и Браим Диас, които са в отбора само като преотстъпени. В сделката с Челси за наема на английския защитник има заложена опция за откупуването му в  размер на 28 млн. евро. В Милан са готови да я активират, ако участват в ШЛ, но все пак директорите Паоло Малдини и Рики Масара ще се опитат да договорят по-ниска цена от колегите си в Лондон. В случая на Диас обаче няма фиксирана опция за откупуване и така "Дявола" ще трябва да преговаря с Реал Мадрид, ако държи испанският плеймейкър да остане в клуба за постоянно. 

Последната точка в плана е свързана с привличането на нов централен нападател, който да може да замества 39-годишния Златан Ибрахимович. Предполага се, че основната цел е Душан Влахович от Фиорентина, а другите спрягани имена са тези на Андреа Белоти от Торино и Джанлука Скамака, който играе в Дженоа под наем от Сасуоло.