По-рано тази вечер Милан уволни своя досегашен наставник Марко Джампаоло. С това решене непрекъсната върволица в клуба ще продължи, а от 2014 година досега след уволнението на Масимилиано Алегри тимът ще има своя 9-и нов треньор.

Официално: Милан прочете присъдата на Джампаоло

„Росонерите” не могат да открият верния път от раздялата с последния специалист, донесъл им шампионска титла. В тези 5 години тимът смени трима различни собственици и тотално отсъстваше от Шампионската лига. Алегри беше уволнен през януари 2014 година, а позицията му беше поета от неговия асистент Мауро Тасоти. Той води отбора в само един двубой преди клубната легенда Кларънс Зеедорф да се нагърби със задачата.

Холандецът обаче само довърши сезона, след което беше освободен от Силвио Берлускони, за да се даде път на друга икона на „росонерите” – Филипо Индзаги. Италианецът изкара един цял сезон, в който постигна повече от незавидни резултати.

В Милан нямат страх от феновете, Пиоли парафира довечера

Така дойде редът на Синиша Михайлович. Сърбинът не бе посрещнат особено топло от феновете на тима, които още помнеха думите му, че след като е играл за Интер никога не би преминал в редиците на кръвния враг. Престоят на Михайлович беше приключен преждевременно през април 2016 година, а Кристиан Броки довърши кампанията като временен вариант.

Винченцо Монтела се оказа рядка порода треньор, тъй като успя да се задържи повече от един сезон. Той си остава и единственият в този период, който осигури някакъв трофей – Суперкупата на Италия, спечелена след изпълнение на дузпи срещу Ювентус.

В края на ноември 2017 година Монтела беше уволнен и така започна ерата на Дженаро Гатузо, който също като Индзаги се оказа промотиран от младежката формация при мъжете. Рино изкара цялата кампания 2018/2019, но тъй като се провали в основната цел – класиране в топ 4 и завръщане в Шампионската лига – избра да си тръгне по взаимно съгласие (а и в известна степен изпреварвайки събитията).

Така дойде редът и на Марко Джампаоло, който остава в историята като наставникът, задържал се за най-кратко начело на „росонерите”. Неговото властване изтрая точно 7 официални мача или иначе казано – 111 дни.

Последният път, в който Милан успя да намери място в топ 4 на Серия, датира от сезон 2012/2013.