Милан постигна ценна победа в мач от първия кръг на Серия А, надвивайки госта Дженоа с 2:1. Срещата се игра към днешна дата, тъй като, когато трябваше да се случи, то стана жестоката трагедия в Дженоа. Сусо даде аванс на „росонерите” в 4-ата минута, а Алесио Романьоли си вкара автогол в 56-ата минута, за да възстанови равенството. Именно обаче Романьоли зарадва „Сан Сиро” с гол в първата минута на добавеното от съдията време, когато вкара красив гол, оставяйки трите точки в Милано. Така Милан се изкачи до четвъртото място и има 18 точки, оставяйки Дженоа 11-и, който има 14 пункта. Успехът е ценен за Милан, но въпреки това воденият от Дженаро Гатузо тим продължава да е единственият отбор в италианския шампионат, който няма "суха" мрежа от старта на сезона. Това е 16-и пореден мач от тази негативна серия.

Милан поведе напред в срещата след едва четири минути игра, когато Сусо получи от Хакан Чаалханоглу отдясно и отправи бомбен изстрел към Андрей Раду. Стражът на Дженоа не успя да се намеси добре и Милан откри – 1:0.

До края на мача срещата бе изравнена, като и двата отбора имаха шансове за голове, ала вратарите разочароваха нападателите.

Второто полувреме стартира мощно за Милан, като Гонсало Игуаин стреля от наказателното поле, след като получи акуратен пас. Андрей Раду обаче направи перфектно спасяване, за да изчисти в корнер и да предотврати втори гол за Милан.

В 56-ата минута пък Алесио Романьоли си отбеляза куриозен автогол. Кристиан Куаме пресира сериозно отбраната на Милан и отправи центриране отдясно. То бе блокирано от защитника на Милан, но се получи параболичен удар към вратата на Донарума, а стражът на Милан бе някак прехвърлен, за да се изравни резултата на „Сан Сиро”.

Последва „росонерски” щурм към вратата на Дженоа, а в герой за Милан се превърна… Алесио Романьоли. Вратарят Раду тръгна да изчиства центрирана топка, но Романьоли я посрещна и с прехвърлящ удар остави трите точки в Северна Италия.

В идния кръг Милан гостува на Удинезе, докато Дженоа ще остане в Милано, тъй като гостува на Интер.