Изпълнителният директор на Милан Иван Газидис е провел разговори с наставника на Ювентус Масимилиано Алегри да застане начело на „росонерите”. Алегри, който е последният треньор донесъл титлата на Италия за Милан, напуска Ювентус след края на този сезон, а Газидис иска да го върне обратно на „Сан Сиро”, съобщават медиите в Италия.

Макс Алегри работи за „дявола” между 2010-а и януари 2014-а година, след което бе уволнен от тогавашния президент Силвио Берлускони. Последната титла за миланския тим пък е от сезон 2010/11, като през този сезон Милан спечели и Суперкупата на Италия.

След това той отиде в Ювентус, за да спечели пет поредни Скудетота в Серия А. Опциите пред опитния специалист са налице, след като Тотнъм Хотспър, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен са трите клуба, с които е потвърдено, че е имало разговори. Алтернативата на Милан в Италия е столичният Рома.

За „росонерите” е ясно, че Дженаро Гатузо няма да остане начело на отбора след края на сезон, дори ако прати отбора в Шампионската лига през сезона. Очаква се директорите Леонардо и Паоло Малдини също да си тръгнат от „Сан Сиро”.