Бившият треньор на Милан Кларънс Зеедорф определено покачи напрежението около клуба. Някогашният холандски национал призна, че се е чувствал „изключително самотен” по времето си като наставник на „росонерите”. Той направи и болезнен паралел с наследилия го Филипо Индзаги, който – по собствените му думи – „продължаваше да губи, но въпреки това оставаше начело”.

Зеедорф донесе положителна промяна за Милан по време на сезон 2013/2014, а това беше неговото първо треньорско назначение след оттеглянето му като футболист. Въпреки това за следващия сезон клубът реши да гласува доверие на неопитния Филипо Индзаги, който изкара пълен сезон макар да доведе до най-слабото класиране на Милан за последните 18 години (10-о място с 52 точки, на цели 35 точки зад лидера Ювентус – б.р.).

„Предимството да си бил велик футболист трае не повече от седмица, когато вече си треньор. След това вече се изисква да показваш качества”, коментира Зеедорф.

„Записах някои отлични резултати. Милан беше в беда и дойдох, за да помогна. Беше ми много самотно в този период, но въпреки всичко изградихме колектив и постигнахме важни неща. Събрахме 35 точки в 19 мача, докато показвахме приемливо игрово лице.”

„Бях готов да стартирам новия сезон, но клубът взе други решения. Иска ми се да имах късмета на Индзаги, който продължаваше да губи, но все пак оставаше начело”, добави Зеедорф.