Отборът на Милан се наложи с 4:2 над в среща от 1/4-финалите за Купата на Италия. Джакомо Бонавентура изведе домакините напред в резултата в 12-ата минута, а в 35-ата Глейсон Бремер възстанови равенството. В 71-ата минута отново бразилецът беше точен и даде преднина на "биковете". В добавеното време Хакан Чалханоолу изравни резултата и вкара срещата в продължения. В продълженията отново Чалханоолу изпрати "росонерите" напред в резултата, а малко по-късно Златан Ибрахимович реши всичко окончателно и оформи крайното 4:2. 

Преди първия съдийски сигнал "росонерите" почетоха баскетболната легенда Коби Брайънт, който загина трагично преди два дни. Коби бе фен на Милан, а тази вечер играчите на италианския гранд излязоха с черни ленти.

Много от феновете бяха дошли с потници с името на Брайънт. На таблото се появи неговият лик, а феновете опънаха транспарант с надпис: "Почивайте в мир, Коби и Джиана! Завинаги заедно!"

Началото бе по-добро за домакините, които опитаха да притиснат съперника в неговата половина и да отбележат ранен гол.

В 6-ата минута удар на Анте Ребич бе блокиран от противниковата защита, а малко след това и пробив на Тео Ернандес създаде напрежение пред вратата на Салваторе Сиригу.

В 12-ата минута резултатът бе открит, след като Ребич напредна на скорост и центрира успоредно на голлинията към непокрития Джакомо Бонавентура, който отблизо се разписа за 1:0.

След попадението Милан изцяло контролираше развоя на мача и Саму Кастийехо беше близо до втори гол, но след плътния му изстрел с левия крак Сиригу успя да избие. 

В средата на първото полувреме тифозите на "росонерите" още веднъж засвидетелстваха почитта си към Коби Брайънт. Точно в 24-ата минута целият стадион аплодира бившата звезда на Лос Анджелис Лейкърс, който през втората половина от кариерата си игра именно с №24. 

Getty Images
40 снимки

В 34-ата минута Глейсон Бремер изравни резултата, след като овладя страхотен пас в наказателното поле и след удар по трева изпрати топката право в долния десен ъгъл на вратата. 

В края на първата част Кшищоф Пьонтек засече подаване на Ернандес, но ударът му с глава мина над напречната греда. 

Гостите имаха няколко възможности в началото на второто полувреме, но опитите им бяха безуспешни. 

В 71-ата минута обаче Ола Айна адресира подаване към Глейсон, който насочи топката с глава право във вратата на "росонерите", разписвайки се за втори път в срещата и извеждайки отбора си напред. 

Футболистите на Милан не се уплашиха от попадението и продължиха да търсят гола. В 81-ата Златан Ибрахимович достигна до страхотна позиция в наказателното поле, но ударът му мина далеч от очертанията на вратата. 

В добавеното време Хакан Чалханоолу върна надеждите на "росонерите", вкарвайки мача в продължения, след като от границата на пеналтерията изпрати топката във вратата на Сиригу, който нямаше как да реагира. 

Милан не спря да търси победата и в 106-ата минута Франк Кеси подаде на Чалханоолу, който овладя топката и нанесе мощен удар, с който реализира за 3:2 и изведе домакините напред. 

Секунди по-късно Ибрахимович реши всичко в мача, след като пое топката след пас на Рафаел Леао и я изпрати в мрежата на Сиригу, оформяйки крайното 4:2.