Бившият изпълнителен директор на Милан Адриано Галиани, който беше част от клуба по време на едни от най-успешните години, се разграничи от своя син Джанлука, който си позволи открито да критикува настоящото ръководство на „росонерите”.

Причината за недоволството на последния стана уволнението на наставника Марко Джампаоло и замяната му със Стефано Пиоли, който ще трябва да поеме щафетата въпреки масовото недоволство на феновете. Джампаоло изтрая едва 7 мача (или 111 дни) начело на Милан, което е абсолютен антирекорд.

Според Джанлука Галиани основният проблем на клуба са неговите директори Иван Газидис, Паоло Малдини и Звонимир Бобан. „Директори с фишове за заплати, които са уникални в световния футбол и които винаги прехвърлят отговорността на треньорите и играчите, докато сами остават неопетнени”, написа Галиани-младши, който редовно е на трибуните на „Сан Сиро”.

Неговият баща Адриано действа веднага и потърси агенция „Анса”, за да коментира случая. „Моят син е възрастен човек и сам взима своите решения. Със сигурност не съм вдъхновявал тези слова и те не отразяват моите мисли”, разграничи се бившият шеф.

В момента немалко критики летят по адрес и на директорите, като ако скоро няма подобрение в резултатите, дори статута на клубни легенди едва ли ще спаси Малдини и Бобан.