Милан е една крачка по-близо до привличането на Златан Ибрахимович. Според медиите в Италия, "росонерите" вече са постигнали пълно разбирателство с нападателя за трансфера му, но има една важна спирачка пред сделката. И тя се нарича УЕФА. 

Европейската футболна централа трябва да обяви дали трансферът е по правилата на финансовия феърплей и дали всъщност ще останат някакви пари за трансферна сума, която ще трябва да се плати на Лос Анджелис Галакси. 

Иначе Ибра ще пристигне под наем на "Сан Сиро" за следващите шест месеца. И тъй като има договор с американците до 31 декември 2019 г., за наема му "червено-черните" ще трябва да платят определена сума, която няма да е грандиозна, но при стеснения от УЕФА бюджет, може да се окаже препъникамък. 

Заплатата на шведа за тези шест месеца ще е в размер на 2.5 млн. евро. На практика от него вече няма проблем за осъществяването на сделката, така че всичко зависи от последната дума на УЕФА. Ако тя позволи, Ибра ще се завърне в Милано на 1 януари догодина.