Легендата на Милан и дългогодишен помощник-треньор на Карло Анчелоти Мауро Тасоти даде интервю за "Гадзета дело Спорт", в което коментира дразгите между Паоло Малдини и Ралф Рангник , който е спряган за следващ треньор на Милан: "Прекалено дистанциран съм от ситуацията. Карло Анчелоти обаче каза нещо вярно - най-важно е треньорът да бъде добър. Все пак чужденците имат един проблем в повече".

"Тифозите на Милан винаги са били там и винаги са изпълвали стадиона. Това е в тяхната природа. Необходимо е съвсем малко да бъдат ентусиазирани. Те са истинско богатство за клуба".

"Логично е да кажем, че е необходимо отново да видим Милан на високо равнище. Това е добре и за другите клубове, за италианския футбол като цяло. Проблемът е, че собствениците нямат систематизиран план, оттам става трудно. Липсва постоянство. Първо си тръгна Лео, после Гатузо, след това Бобан, а сега Малдини изглежда с един крак навън. Нещата постоянно се променят и затова е трудно. Никъде и никога не сме виждали треньор, който да печели сам, единствено с млади момчета. Или влагаш много пари в меркатото, или трябва да имаш ясни идеи. Може би Рангник ги има. Проблемът не е Рангик, а очакванията, че Милан трябва да се бори за шампионска лига. Освен това в този период конкуренцията е слаба. Като изключим Юве и Интер, Аталанта прави запомнящите се неща, но има шанс да се намесиш в битката за топ 4", заяви Тасоти.