Спортният директор на Милан - Паоло Малдини, говори за връзката между Андрий Швеченко и Кжиштоф Пионтек. Полякът е реализирал 6 гола в 5 мача във всички надпревари за "росонерите" след трансфера си (35 млн.евро) от Дженоа през януари.

Той бе и в основата на победата над Аталанта (3:1) в поредния кръг на Серия А, вкарвайки 2 гола в срещата.

"Много хора могат да продължат да сравняват Пионтек и Шевченко, но има само един Шева", заяви Малдини пред "Sky Sport Italia".

"Също така Шева пристигна в много силен отбор. Пионтек прави невероятни неща, но дойде в труден за клуба момент. Ако ни изведе до нови висоти, тогава ще бъдем много щастливи", добави той.

"Нашата цел е да дадем солидност на клуба, като да опитаме да интегрираме и млади играчи. Това е дълъг процес, но отборът в момента се учи, слуша треньора и поправя своите грешки", каза още легендарният бранител.

"Назначаването на Рино е част от нашата еволюция. Гатузо е човек, който изслушва нашите мнения. Той понякога не ги харесва, но се вслушва в тях. Всички ние имаме една цел - а тя е да качим Милан възможно най-високо във футболната стълбица", завърши Малдини.

Пионтек удължи серията на Милан след обрат над Аталанта (видео)

Кжиштоф Пионтек - "Сан Сиро" вече пее името, което малцина могат да произнесат