Легендата на Милан Паоло Малдини е получил предложение за ръководен пост в клуба. Това е ход на „Елиът Мениджмънт”, който подготвя влизането си във владение.

Настоящият собственик Йонхон Ли пропусна пореден краен срок в петък, когато трябваше да внесе 32 милиона евро с цел увеличение основния капитал.  Той и клубът дължат общо 303 милиона евро на „Елиът Мениджмънт”.

Като резултат от това хедж фондът започна процеса по възвръщането на клуба и вече се е заел да подменя директорите в холдинговата компания, чрез която Ли държеше властта. Целият процес ще отнеме между 7 и 10 дни, като след това китаецът вече официално няма да има нищо общо с управлението на Милан.

Ли обаче няма да се откаже току-така и смята да заведе дело в Люксембург, с което иска да докаже правото си да получи всяка печалба от последващата продажба на „росонерите”, като се приспаднат дълговете му към „Елиът”.

Американците очевидно не искат да всяват още смут сред феновете на тима, затова са се обърнали към Паоло Малдини с предложение за техническа роля в клуба. Веднъж вече той им отказа, но сега на Апенините считат, че легендарният защитник сериозно ще поразмисли.