Техническият директор на Милан - Паоло Малдини, вече е говорил с новия собственик на клуба Гери Кардинале за бъдещето и политиката, която ще следва RedBird начело на гранда. Медиите в Италия пишат, че Малдини се е уверил, че намеренията на американците са сериозни и е получил някои гаранции.

Имаше известна суматоха относно факта, че Малдини все още не е подписал нов договор заедно със спортния директор Фредерик Масара и главния скаут Жофри Монкада.

В една от последните си статии за MilanNews Франко Ордин заяви ясно, че няма поводи за притеснение. Спортно-техническото ръководство остава на 100% работещо и изпълняващо плана, който самият Малдини разработи към края на сезона.

По време на срещата с Кардинале бившият капитан на Милан е получи пълен кредит на доверие и бюджет, който го устройва за летния трансферен прозорец.

Някой медии стигат по-далеч, пишейки, че самият американец с италиански корени, желае увеличаване в дълбочината на състава и подобряване на качеството. Следващият сезон е доста предизвикателен за Милан, който ще играе като лидер в група в Шампионска лига и до средата на октомври ще играе през 3 дни.