Техническият директор на Милан – Паоло Малдини, за втори път в последните седмици се обърна чрез медиите към собствениците на клуба. Легендарният бранител заяви след загубата от Интер (0:1), че „сега е времето за инвестиции“ - явен намек за пасивността на Гери Кардинале и фондът RedBird в последните два трансферни прозореца.

„Росонерите“ загубиха от своя градски съперник два пъти за една седмица в Шампионска лига и сега им остава единствено да се борят за място в топ 4 в Серия А. Ако то обаче не бъде достигнато, е възможно освен треньорът Стефано Пиоли, да бъде уволнен или сам да напусне и Малдини.

„Имаме споделена визия със собствениците. Ако исках по-силен състав, щях да направя различен избор на пазара миналото лято. Имаме проект, който разработваме заедно. Отнема време, но знаем, че ние сме Милан. Имаме идея и искаме да изградим млад и талантлив отбор. Рисковано е да се подписва с млади играчи, винаги“.

„Достигането до полуфинал в Шампионска лига е нещо, от което трябва да се възползваме максимално и икономически. Трябва да инвестираме и да завършим в челната четворка, за да се надяваме да повторим това пътуване до полуфинала“, сподели Малдини пред телевизия Медиясет.