Легендата на Милан и настоящ технически директор на клуба Паоло Малдини коментира предстоящото в събота градско дерби с Интер. Също така, той си припомни своите участия в него като футболист.

“Дербито винаги е вълнуващо, но трябва да кажа, че, слава Богу, това дерби не е по-важно от трофей в края на сезона. В други градове дербито дори е по-важно, тъй като двата отбора в него никога не са постигали по-големи цели от един-единствен мач", коментира бившият защитник.

"Играл съм в много от дербитата, мисля, че в повече от 50 и всички те бяха малко различни едно от друго. Първоначално не давах 100% процента в тях, защото на 16, 17 или 18 години е трудно да се справиш с напрежението. Те бяха по-тежки от тези, в които играх на 35-36 години", 

"Във всички тези дербита имаше най-различни емоции, но може би най-вълнуващите бяха тези в Шампионската лига през 2003 г. Да спечелиш полуфинал в два мача, които се играха в рамките на шест дни, да се класираш за финала и после да спечелиш трофея… Те бяха може би с най-голямо напрежение".

"Разликата между това да играеш в дерби и да го преживееш като директор е огромна. Ти не участваш в мача. Следователно, не се подготвяш да го изиграеш, а да го изгледаш. Що се отнася до стреса, когато гледаш двубоя, той е по-голям. Играейки, ти можеш да изпуснеш парата и да прогониш страховете си, а това не се случва, докато наблюдаваш мача", завърши Малдини.